Vad du kan göra i Malaga

Malaga må vara en lite mindre stad (jämfört med Spaniens större städer) men här finns saker du kan göra, i överflöd dessutom. Och oavsett vad du föredrar att spendera din tid på så finns det garanterat något för just dig.

Från de mer populära valen som sol & bad och shopping till mer specialiserade som live musik och guidade turer.

Och du, testa att göra det där som du kanske inte vanligtvis hade valt. Kliva av från den vanliga vägen du alltid väljer. Våga nytt. Kanske upptäcker du något du aldrig annars skulle gjort..

Sol och bad på Malagas stränder

Malagas fantastiska väder inbjuder till sol och bad. Och att staden har 16 stränder där många finns i direkt närhet till centrum gör inte upplevelsen sämre.

Något som Malaga och många andra städer och stränder runt om Costa del Sol är väldigt duktiga på är att hålla dem rena och snygga. Här fixas allt till dagligen. Så varje morgon kan du se fram emot en ren, slät och inbjudande stranddag.

Ät fantastisk Mat och Dryck

Vi kan garantera att du kommer blir mätt på både mat och dryck när du besöker Malaga. Här finns mycket lokal mat som olika fiskrätter, t ex pescaíto (friterad fisk), med mera men också ett brett utbud av mer ”internationella” rätter.

Oavsett vad just du föredrar så finns något för alla. Och Malaga anses nu av många vara ett riktigt gastronomiskt paradis. Så missa inte att testa dig fram.

Shoppa i Malaga

Att gå runt i affärer och handla är en av de mer populära sakerna att göra här i Malaga. Stan har dessutom ett rykte om sig att vara en av de bättre shoppingdestinationerna i södra Spanien.

Här finns en bra mix mellan shoppingcenter och butiker i centrum och längs gågator.

Spela Golf i Malaga

Är du golfintresserad vet du säkert om hur populärt Costa del Sol (eller Costa del Golf som den också kallas) men även dess huvudort Malaga har en hel del att erbjuda för golfaren.

Här finns 3 golfbanor i närhet av staden, Guadalhorce Club de Golf, Real Club El Candado och Parador Málaga Del Golf.

Natt- och uteliv i Malaga

I Malaga kan du förlänga dina dagar genom att gå ut på stan och besöka olika uteställen och klubbar. Faktum är att om du spenderat din dag på stranden behöver inte gå många meter för att hitta ett populärt ställe.

Costa del Sol, och kanske då framför allt Marbella, är vida känt för sitt uteliv. Men faktum är att Malaga också har en hel del att erbjuda dig här.

Sport och äventyr i Malaga

Malagas klimat gör det till en perfekt plats för att kunna utöva utesporter och aktiviteter året runt.

Här finns, förutom flera golfbanor, goda möjligheter för dig som bland annat gillar segling, dykning, tennis, padel, friidrott och cykling.

Här finns också flera fritidscenter där du kan simma, gymma, spela bowling med mera. Dessutom finns go kart banor för dig som vill känna lite vinddrag i ansiktet.

Guidade turer i Malaga

Vill du lära dig mer om Malaga, uppleva sådant du annars kanske missat eller bara bli guidad av en guide som kan sin sak? Då är en guidad tur runt Malaga ett perfekt val.

Här finns olika turer att välja mellan. Allt från matinspirerade turer där du kan testa olika tapas ställen eller viner. Till mer riktade mot staden och dess historia. Dessa kan du välja att göra till fots, med segway, på cykel eller mindre elbil.

Malaga med Barn

Varmt väder och fantastiska stränder gör Malaga till en perfekt plats för en familjesemester. Men när barnen tröttnat på solen eller tänk om det regnar, vad finns då att göra?

Det finns många ställen där du kan ”släppa iväg” mindre barn då ingen trafik finns i närheten, både nere vid havet och på ett flertal parker i stan. För äldre barn finns flera museum och upplevelsecenter där barnen får röra och delta i olika experiment.

Denna sida är en ständig ”work in progress”. Det kommer alltså fyllas på med fler saker du kan göra i Malaga med tiden. För tid är något som vi ibland har för lite av..