Benalmadena – vår snabbguide

Benalmadena är en kuststad belägen i den södra regionen av Spanien, närmare bestämt i provinsen Malaga.

Staden ligger ungefär 2 mil från Malaga och är inklämd mellan Fuengirola och Torremolinos. Känd är den för sina vackra stränder, pittoreska småbåtshamn och pulserande nattliv.

Benalmadena är det ett mycket populärt resmål för turister som vill uppleva det bästa av Costa del Sol.

Strand, vatten och bad

En av de mest populära attraktionerna i Benalmadena är stranden, Playa de Benalmadena. Den sträcker sig över 8 km längs stadens kust.

Stranden erbjuder ett brett utbud av aktiviteter. Du kan självklart sola och bada men även simning, vattensporter och beachvolleyboll finns tillgängligt. Här finns också flera strandbarer och chiringuitos där du som besökare kan njuta av en uppfriskande drink eller en utsökt måltid.

Marinan (hamnen)

En annan attraktion som många njuter av i Benalmadena är Marinan. Här i hamnen ligger alltid ett antal lyxyachter och flera mer ”vanliga” båtar.

Här kan du som besökare promenera och beundra båtarna samt njuta av utsikten över havet. Hamnen har också ett brett utbud av restauranger, barer och butiker.

Allt detta gör den till ett utmärkt ställe att tillbringa en kväll när du är här.

Sevärdheter och attraktioner

Kultur & historia

För den som är intresserad av historia och kultur erbjuder Benalmadena flera intressanta platser och byggnader.

Colomares Castle är ett unikt monument som är byggt för att hedra Christopher Columbus. Det sägs för övrigt vara det största monumentet i världen tillägnat den berömda upptäcktsresanden.

Den buddhistiska Stupan är en annan intressant plats att besöka. Byggnaden består av en stor vit kupol med invecklade sniderier. Här erbjuds en lugn och fridfull atmosfär.

Temaparker

Benalmadena är också hem för ett antal nöjesparker. Här finns:

  • Tivoli World – en nöjespark som erbjuder ett brett utbud av åkattraktioner och andra attraktioner för besökare i alla åldrar.
  • Selwo Marina – en marin park. Här kan du som besökare se delfiner, sjölejon och andra marina djur på nära håll.

Nattliv

Nattlivet i Benalmadena är livligt och här finns många barer och klubbar att välja mellan. Alla håller öppet till långt in på natten.

Området Arroyo de la Miel är en populär plats då många av dessa barer finns i och omkring detta område.

Så här tar du dig till Benalmadena

Vill du besöka Benalmadena från Sverige så flyger du till Malaga flygplats. Det går flyg hit från de större svenska flygplatserna.

Väl här kan du ta dig till Benalmadena på flera olika sätt.

Här går vi genom var och en av de transportmöjligheter som finns.

Sammanfattning

Om vi kokar ihop det så är Benalmadena en fantastisk destination för alla som vill uppleva det bästa av Costa del Sol.

Med sina vackra stränder, pittoreska småbåtshamn och pulserande nattliv erbjuder staden något för alla. Oavsett om du letar efter avkoppling, äventyr eller kultur – så hittar du det här i Benalmadena.