Torremolinos - vår snabbguide

Torremolinos – vår snabbguide

Torremolinos är både en stad och kommun liggandes i provinsen Málaga. Staden är en klassisk spansk turistort som årligen lockar tusentals med turister.

Då den ligger på Costa del Sol är den så klart populär för sina vackra stränder och det härliga medelhavsklimatet. Dessutom gillas den av de som gillar uteliv. Sedan är läget nära flygplatsen i Malaga ytterligare ett stort plus.

Saker att göra och se

Strand, sol och bad

En av de största attraktionerna i Torremolinos är stadens stränder. Här finns nämligen flera populära:

Stränderna är breda och här finns en 7 kilometer lång strandpromenad. Förutom sol och bad kan du även utöva flera vattensporter.

Playa del Bajondillo är den mest centrala och blir snabbt fylld på sommaren. Vill du ha en solsäng gäller det att komma i tid.

Playa de La Carihuela är, förutom stranden, även känt för sina traditionella skaldjursrestauranger där du kan njuta av färsk fisk och andra fräscha skaldjursrätter.

Ute- och nattliv

Utöver stränderna är Torremolinos också känd för stadens livliga nattliv. Här hittar du mängder olika barer, klubbar och pubar. Inga problem att spendera en utekväll här inte.

Dessutom har Torremolinos en mängd olika shower och livemusikuppträdanden. Detta bidrar till att göra det till ett populärt resmål för dig som söker underhållning.

Shopping och butiker

För dig som är shoppingsugen finns här många butiker att välja mellan. Från lokala marknader och småbutiker till exklusiva designerbutiker.

Stadens största shoppinggata, gågatan Calle San Miguel, är hem till många olika butiker som säljer kläder, smycken och souvenirer. Här finns också ett bra utbud med barer och restauranger.

Torremolinos har också ett stort köpcentrum, Centro Comercial El Paseo, som även det kan erbjuda många olika butiker och restauranger.

Kultur och historia

Det kan ärligen sägas att detta inte är turistorten för dig om du mer gillar kultur än sol, bad och uteliv. Men lite finns ändå att ta del av.

I Torremolinos finns några museer och ett par historiska platser du kan besöka.

Museum of the Sea and Fishing är ett bra ställe att lära sig om stadens historia och kultur. Museet har flera utställningar som visar upp stadens maritima historia och dess traditionella fiskeindustri.

Dessutom finns Molino de Inca, en gammal vattenkvarn som är en vacker historisk plats med anor tillbaka till 1700-talet. Här kan du som besökare ta en rundtur i bruket och lära dig lite om det traditionella sättet att leva.

Närheten till Malaga

Torremolinos ligger nära både flygplatsen utanför Malaga som staden Malaga. En kortbilresa eller något kollektivt färdsätt tar dig snabbt dit.

För är du i Torremolinos så bör ett besök i Malaga vara en självklarhet. Väl i Malaga kan du t ex njuta av den historiska stadskärnan, Alcazaba och den berömda katedralen.

Hur du tar dig från Flygplatsen till Torremolinos

Som vi precis berättade så ligger Torremolinos när Malagas flygplats. Det är naturligtvis bra för dig som planerar besöka staden. Kortare avstånd brukar betyda både fler transportalternativ som billigare resor.

Här går vi genom hur du på bästa sätt tar dig från flygplatsen till Torremolinos.

Sammanfattning

Så Torremolinos är alltså en stad som ligger nära Malaga stad och i provinsen Málaga.

Den tillhör Costa del Sol och är på så sätt direkt känd för behagligt klimat och vackra stränder.

Hit reser du om du vill spendera dagarna på stranden med sol och bad för att sedan bege dig ut i dess livliga nattliv. Närheten till storstaden Malaga är också en bidragande orsak till dess popularitet.

För dig som gillar att uppleva kultur och titta på vackra historiska byggnader så finns det bättre orter att välja. Men det finns ändå lite att se här också.