Fuengirola – vår snabbguide

Fuengirola är en charmig stad på Costa del Sol i södra Spanien. Staden är känd för sina långa sandstränder, livliga nattklubbar och det stora utbudet av restauranger och butiker.

Dessutom är det ett av våra (alltså svenskars) favoritresmål. Här stöter du nästan alltid på andra svenskar.

Här är en grundläggande guide, tänkt att hjälpa dig planera din resa till Fuengirola.

Att göra i Fuengirola

 • Besök Fuengirolas strandpromenad, Paseo Maritimo. Här kan du promenera längs med havet, ta en drink på en av de många barerna eller prova på någon av de många vattensporter som erbjuds här.
 • Upplev den historiska delen av staden genom att besöka den gamla stadskärnan. I närheten hittar du också Sohail Slottet eller borgen. Den byggdes på 900-talet och erbjuder fantastisk utsikt över staden och havet.
 • Ta en dagstur till Selwo Marina i Benalmadena. En marin biopark med delfiner, valar och andra marina djur.
 • För dig som gillar golf finns många banor att njuta av närheten. Varför inte testa Fuengirola Golf Course?

Butiker och Shopping

Fuengirola har ett brett utbud av butiker, från exklusiva designerbutiker till billigare marknadsstånd.

 • Bazaar del Sur är en stor marknad där du kan hitta allt från spanska ceramics till lokalt tillverkade smycken.
 • Centro Comercial Miramar är ett köpcentrum med ett brett utbud av butiker. Här finns över 160 butiker inklusive kända varumärken som Zara och Mango.

Mat och dryck

I Fuengirola kan du som uppskattar god mat välja mellan en mängd olika kulinariska upplevelser, från traditionell spansk mat till internationella rätter.

 • Prova paella, en klassisk spansk rätt gjord på ris och fisk eller kött.
 • Tapas är en annan populär rätt i Spanien. Och Fuengirola har många restauranger som erbjuder en bra utbud av dessa läckra smårätter.
 • För en drink, prova en spansk sangria eller ett glas vin från området.

Boende

Att hitta någonstans att bo här i Fuengirola är nästan aldrig svårt. Här finns ett brett utbud av olika boendealternativ. Allt från lyxiga hotell till mer budgetvänliga lägenheter.

Testa till exempel:

 • Hotel Los Patos Park – ett prisvärt hotell med ett bra läge nära stranden och stadens centrum.
 • Apartmentos Los Pinos – ett annat bra alternativ med lägenheter som erbjuder fullt utrustade kök och trädgård med pool.
 • Vill du ha en lite mer exklusiv upplevelse kan du bo på Hotel Fuengirola Park. Ett femstjärnigt hotell med spa och utomhuspool.

Transport

I Fuengirola finns en bra kollektivtrafik, inklusive bussar och tåg som går till Malaga och många av de andra städerna längs Costa del Sol.

Här finns också möjlighet att hyra bil eller cykel för att kunna utforska närområdet.

Från Malaga flygplats till Fuengirola

För att ta dig till Fuengirola från Sverige flyger du till Malaga. Därifrån är det sedan ganska enkelt att ta sig vidare. Du kan välja mellan flera olika sätt att transportera dig.

Här är en genomgående guide över hur du bäst tar dig från flygplatsen i Malaga till Fuengirola.

Fuengirola och Sverige

Fuengirola är som sagt ett av svenskarnas favoritresmål, dels här på solkusten men också runt om i världen. Och det syns.

Här finner du svenska kyrkan, svensk mataffär, svensk frisör, svenska restauranger, svenska mäklare och hantverkare. För dig som har problem med språket är detta så klart rena drömmen.

I Fuengirola ligger också Svenska skolan. Skolan är den största svenska utlandsskolan och här går över 300 st elever.

Så du som gärna tar del av det mer genuint spanska eller andalusiska får antingen välja en annan stad eller se till att göra utflykter.

Sammanfattning

Fuengirola är en livlig stad med mycket att erbjuda. Allt från fantastiska stränder och nattliv till shopping och matupplevelser.

Det är en perfekt destination för en semester för dig som vill ha sol, bad och kultur. Det kan också vara bra att veta att det är ett ställe med många svenskar och att det därför finns många svenska restauranger och butiker.

Fuengirola är definitivt värt ett besök!