Algeciras - vår snabbguide till staden

Algeciras – vår snabbguide

Algeciras är en hamnstad belägen i den södra regionen av Spanien, i provinsen Cadiz. Staden ligger vid Gibraltarbukten och verkar som porten till Afrika. Här finns nämligen den huvudsakliga infartshamnen för varor, och passagerare, mellan Europa och Marocko.

Algeciras har en lång, rik historia och kultur. Den är ett väldigt populärt resmål för turister som vill utforska den naturliga skönheten och traditionella charmen i södra Spanien.

Attraktioner och sevärdheter

En av huvudattraktionerna i Algeciras är dess historiska stadskärna. Den är hem för ett antal charmiga platser och torg.

Här finns också den imponerande katedralen Nuestra Señora de la Palma. Katedralen byggdes på 1700-talet och är ett vackert exempel på klassisk barockarkitektur.

Besökare kan också utforska stadens moriska slott med historia så långt tillbaka som till 900-talet. Här bjuds det på en fantastisk utsikt över det närliggande området.

En annan populär attraktion i Algeciras är Parque Natural de Alcornocales. Parken ligger bara en kort bilresa från centrum.

Här kan du se och ta del av en mängd olika vilda djur. T ex det utrotningshotade iberiska lodjuret. Dessutom går här ett flertal fina vandringsleder som ger dig som besökare goda möjligheter till att utforska den vackra naturen.

Shopping och nattliv

För dig som är intresserade av shopping och nattliv kan Algeciras erbjuda dig ett brett utbud av olika alternativ.

Staden har ett antal traditionella marknader, som Mercado Central, där du kan hitta ett brett utbud av lokala produkter. T ex kan du köpa färska skaldjur, frukt och grönsaker och traditionellt andalusiskt hantverk.

Algeciras har också ett livligt nattliv. Här finns ett flertal barer och nattklubbar som håller öppet till långt in på natten.

Sol och bad

Mellan besök på sevärdheter och shopping kan du ta det lugnt och slappna av på någon av Algeciras stränder.

Här kan du sola, bada eller bara ta en behaglig promenad längs stranden.

Några av de mest populära stränderna inkluderar Playa del Saladillo och Playa de los Lances.

Närliggande områden

Algeciras har som sagt mycket att erbjuda i sig självt. Men staden är också en utmärkt bas för att utforska den omgivande regionen.

Dess hamn har som sagt en viktig funktion. Men det är inte bara varor och gods som trafikerar vattnet här. Från hamnen går också ett antal dagliga färjor över till Marocko.

Staden ligger bara en kort bilresa från den berömda Gibraltarklippan. Klippan erbjuder fantastisk utsikt över Gibraltarsundet och Marockos kust.

Den närliggande staden Tarifa är en annan populär destination. Den är mycket känd för sina vind- och kitesurfingmöjligheter.

Hur du tar dig till Algeciras

För att komma till Algeciras är det bäst att flyga till Malaga och dess flygplats. Det finns ett flertal olika flygmöjligheter hit från Sverige.

Från flygplatsen kan du sedan välja att ta dig till Algeciras på ett flertal olika sätt. Det finns möjlighet till buss, taxi, hyrbil eller privat transfer.

Här hittar du vår guide över hur du bäst tar dig till Algeciras från Malaga flygplats.

Sammanfattning

Sammantaget så är Algeciras en stad som erbjuder något för alla. Det kan är en klyscha men så är det faktiskt.

Med sin gamla historia och kultur, väldigt vackra natur och livliga nattliv så är staden ett utmärkt resmål för dig som vill utforska den södra regionen i Spanien.