San Pedro – vår snabbguide

San Pedro de Alcántara ligger belägen i provinsen Málaga och tillhör den autonoma regionen Andalusien.

Staden som hör till Costa del Sol är, precis som sina grannar känd för sina vackra stränder och fantastiska medelhavsklimat.

Här hittar du också en charmig stadskärna, flera historiska platser och i närheten finns de extremt populära turistmålen Marbella och Puerto Banús.

Att göra och attraktioner

En av huvudattraktionerna i San Pedro är dess stadskärna. Känd för sina pittoreska gator och vitkalkade byggnader.

Stadens centrum innehåller också en mängd olika butiker, kaféer och restauranger. Här kan du sätta dig ner för att njuta av spansk mat och kultur.

Dessutom är stadens centrum hem för flera historiska platser. Till exempel, San Pedros kyrka och ruinerna av det romerska badhuset.

Historia och kultur

Gillar du historia och kultur finns i flera museer och historiska platser som du bör besöka här i San Pedro.

Museet i San Pedro Alcántara är ett utmärkt ställe att lära sig om stadens historia och kultur. Museet har flera utställningar som visar upp stadens romerska, moriska och kristna historia. Plus då såväl konst och dess traditioner.

Dessutom är San Pedros romerska villa en vacker historisk plats. Den har lång historia som går tillbaka ända till 1:a århundradet efter Kristus. Ta en rundtur i villan och lär dig mer om den romerska livsstilen.

Strand och bad

Något annat som är populärt i San Pedro är stranden. Här finns flera stränder, bland annat Playa de la Rada och Playa de la Venus.

Stränderna erbjuder dig en mängd olika aktiviteter som simning, sol & bad och vattensporter.

Dessutom är Playa de la Venus känt för sina strandklubbar. Här kan du njuta av levande musik och feststämning.

Butiker och shopping

För dig som gillar shopping kan San Pedro erbjuda många olika butiker, allt från från lokala marknader till väldigt exklusiva designerbutiker.

På den största shoppinggatan i staden, Calle Marques del Duero, finns butiker som säljer kläder, smycken och souvenirer. Dessutom finns här ett stort köpcentrum, Centro Comercial El Paseo, som även det innehåller fler olika sorters butiker och även restauranger om/när du blir hungrig.

Utflykt till närliggande städer

Sedan är det väl så att ett besök i San Pedro inte skulle vara helt komplett utan en resa till antingen Marbella eller Puerto Banús (eller varför inte båda två). Dessa båda städer ligger bara en kort bilresa från San Pedro.

I Puerto Banus kan du uppleva lyx och flärd med lyxyachter, designbutiker och exklusiva restauranger. Marbella kan också bjuda på sin del av lyx men här hittar du även kultur, t ex i form av apelsintorget i Marbellas gamla charmiga stadsdel.

Ta dig till San Pedro

För att kunna ta dig hit behöver du flyga till Malaga. Väl på flygplasten har du faktiskt många olika sätt du kan ta dig till San Pedro.

Här hittar du en genomgång av alla olika transportmedel.

Sammanfattning

San Pedro de Alcántara är alltså en stad liggandes i provinsen Málaga. Den tillhör också solkusten, Costa del Sol. Så här finns vackra stränder och det speciella medelhavsklimat som så många uppskattar.

Med olika sevärdheter som stränder, historiska platser, museer, köpcentrum och närheten till Marbella och Puerto Banus så har staden mycket att erbjuda.

Det är också därför den är så populär bland turister, inte minst hos oss svenskar.