Njut av god mat och Dryck i Malaga

Äta och Dricka i Malaga

Ett besök i Malaga innebär inte bara sol och bad utan här finns också en fantastisk gastronomi. Här finns restauranger och tapas barer som räknas till de bästa i hela Spanien.

Naturligtvis hittar du mest typiskt lokala maträtter som olika tapas, fisk och skaldjur och den berömda ansjovisen från Malaga. Men det finns också ett tillräckligt stort utbud av internationella restauranger för dig som vill äta mer välbekanta rätter.

Några av de bästa restaurangerna i Malaga

Malaga har som sagt ett brett utbud med restauranger. Det finns garanterat något för alla här.

Men det svåra är som vanligt att hitta. Att hitta rätt ställe som kan ge dig den upplevelse du är ute efter.

Här följer därför några av våra val. Och vi rekommenderar inte bara de lokala och mest autentiska. Vi vet att smaken är olika. Därför försöker vi också tipsa om de som vissa kanske anser vara ”tråkiga”.

Missa inte

Några av våra absoluta favoriter:

El Pimpi – tapas och typiska spanska rätter

Vänlig ton och ganska snabb service. Stället är populärt och har en lång historia. Kolla bland annat in vintunnorna som är signerade av allehanda spanska celebriteter. Tapas från €2.50 och rätter från €7.

Öppettider: varje dag från kl. 12.00 till stängning
Hitta: Google Maps
Webbsajt: elpimpi.com

El Tintero – fisk i olika former (mest friterad)

En institution här i Malaga. Populär både bland lokalbefolkningen som hos turister, läget vid havet kanske hjälper. Ingen meny finns utan du plockar istället åt dig av vad servitören erbjuder på serveringsfaten.

Öppettider: dagligen från kl. 12.30 till 11.30
Hitta: Google Maps
Webbsajt:

Muelle Uno – shoppingcenter med food court

Ett perfekt ställe att bege sig till om ni har olika väldigt olika smak i sällskapet. Finns fler olika restauranger och maträtter att välja mellan. Här finns alltså även shopping, livemusik, film och teater. Dessutom på ett helt fantastiskt läge. Här kan du spendera många timmar.

Öppettider: varje dag från kl. 12.00 till 24.00
Hitta: Google Maps
Webbsajt: muelleuno.com

The Good Burger – lite bättre snabbmatställe

Inte någon kulinarisk höjdpunkt. Men helt ok burgare och bättre än att besöka McDonalds.

Öppettider: varje dag från kl. 11.00 till 23.00 (längre på helger)
Hitta: Google Maps
Webbsajt: thegoodburger.com

Matutveckling i Malaga

Under den senaste 10-årsperioden har matscenen här nästan exploderat. Det har gått från att vara ok till att nu istället vara en favoritstad för många matintresserade.

Massor med nya restauranger och matställen har öppnat runt om i staden. Därför kan vi nu med 100% säkerhet säga att här finns mat för alla smaker. Och plånböcker för den delen.

Vill du hitta bra lokal mat (som också är billig) är förslaget att du beger dig från de naturliga turiststråken och istället dyker in på ställen där lokalbefolkningen finns.

Vilka mattider är det som gäller?

Som svensk är du säkert van med att frukost äts runt 07.00 – 08.00, lunch runt 12.00 – 13.00 och middag 17.00 – 18.00. Här nere kan det dock vara annorlunda. Det kommer du märka ganska snabbt.

  • Lunch äts någon gång efter 14.30.
  • Middag äts runt 21.00.

Notera

Eftersom Malaga är en turistort finns det restauranger som har andra öppettider än så, tänk ”vanliga” restaurangtider. Men ska du välja lokala mindre ställen så är det många gånger dessa tider som gäller.

För dig som är matintresserad och nyfiken

För dig kan vi rekommendera att följa med på en guidad Mat-rundtur.

Med hjälp av en lokal guide kommer du att bli guidad runt i Malaga till alla de där ställena du annars inte skulle hittat. Här får du smaka lokal mat när den är som bäst och du behöver inte heller betala turistpriser för det 🙂 .

Hoppas vi här kunnat guida dig till några bra restauranger. Den här sidan kommer kontinuerligt att uppdateras med fler ställen att äta och dricka på. Samtidigt kommer också mer utförlig info om varje restaurang vi tipsar om.