Stränderna i Malaga

När du tänker på Costa del Sol tänker du säkert bland annat på stränder – sand, sol och bad. Och det är helt rätt. Här finns massor av sköna sandstränder.

Men eftersom vi alltid är ärliga här på MalagaGuide så kan vi börja med att säga att stränderna i Malaga inte är de absolut bästa här på solkusten. De absolut bästa hittar du i andra städer utmed kusten.

Därmed inte sagt att det inte finns bra stränder kring Malaga. För det finns det verkligen. Om du sedan lägger till det faktum att du kan nå flera av dem från centrum så är det så klart ett stort plus.

Det finns dessutom stränder för alla smaker. Familjevänliga vidsträckta stränder, stränder med aktiviteter och små vikar där du nästan kan lyckas vara ensam.

Här kan du kombinera museer i världsklass, sightseeing och bra shopping nästan samtidigt som du ligger på stranden 🙂

Badtemperaturer i Malaga

Medelhavet har här runt Malaga och Costa del Sol en snittemperatur kring 18º C.

Under högsommarmånaderna, från juli till augusti, kan den ibland stiga och nå 25º C vissa dagar. Men för det mesta är badtemperaturen rätt behaglig och lätt svalkande. Och en riktigt varm dag är det många gånger välkommet med ett svalkande dopp.

Faciliteter på Stränderna i Malaga

Stränderna i Malaga sköts på ett väldigt bra sätt. Här är det oftast rent och snyggt. Det städas frekvent och stränderna slätas även till varje kväll.

Dessutom är alla (nästan) utrustade med det mest du kan tänkas behöva när det kommer till faciliteter och hjälpmedel.

Toaletter

Finns i små träbås eller mindre byggnader och är öppna större delen av året. Skulle de vara stängda så får du använda dig av toaletterna på strandbarerna och restaurangerna. Helt ok standard men de är så klart renare ju tidigare på dagen du besöker dem.

Duschar

Finns utspridda längs med stränderna. Använd dock inte schampo eller duschtvål när du tvättar av dig eftersom dessa förorenar stränderna.

Barer och restauranger

Finns också utspridda längs med stränderna och många är så kallade ”chiringuitos” där det erbjuds fisk och skaldjur. Den västra strandpromenaden har också ett bra utbud av caféer, glassbarer och snabbmatsställen.

Småkiosker

I dessa små stånd och kiosker kan du till en ganska billig peng köpa glass, kalla drycker och godis/snacks. Dessutom säljer en del strandleksaker.

Badvakter

De största stränderna har badvakter och livräddare tillgängliga under de mest hektiska semestersäsongerna, som påskveckan och mellan juni till september. Dessa använder sig av ett flaggsystem där grön flagg betyder säkert att bada, orange bada med viss försiktighet och röd flagg betyder bada ej. Det finns dessutom varningsflagg för maneter.

Oaser

Stränderna i Malaga har också små ”oaser” där du kan söka skugga under palmer och istället för sanden ligga på gräs.

Tillgänglighet

Alla stränder runt Malaga har ramp. Dessutom har några av dem cementerade gångvägar genom sanden ner mot havsbrynet. Handikappvänliga badmöjligheter finns under sommarsäsongen på stränderna Misericordia (mittemot stadens kommunbyggnad) och La Caleta.

Tänk på

Alla stränder har en maxkapacitet på antalet besökare. Du kan kolla upp läget innan du beger dig dit via Aforo Costa del Sol eller deras app, som är gratis att ladda ned. Här hittar du också temperatur och vind.

Några av de bästa stränderna i Malaga

Huelín Beach

Stranden är ganska bred och här finns gott om barer. Många serverar läckra grillade fiskar.

En höjdpunkt är Antonio Banderas Promenade. En ganska ny bred strandpromenad med ett spektakulärt ”tak” som är väldigt frekvent använd av sådan som gillar att promenera eller utöva sporter.

La Malagueta Beach

En strand som står ut. Du hittar den bara 10 minuter från centrum och därför är den väldigt populär, även bland de lokala Malagaborna. Stranden är 1,5 km lång och består av en mörk fin sand.

I närheten hittar du Malagas park och Plaza de Toros.  Utmed Pablo Ruiz Picasso Promenade finns ett flertal barer.

En höjdpunkt är Antonio Martin restaurant en välkänt ställe med väldigt god mat och med ett fantastiskt läge.

El Palo Beach

Ligger i ett område fullt av butiker, parker och restauranger där du kan smaka på typiska rätter från Malaga.

Stränderna består mestadels av vikar. Utmed strandpromenaden kan du stanna till på flera pubar.

Här hittar du också marinan där du kan utöva vattensporter som segling, simning & dykning. Missa inte restaurangen ”Tintero” som serverar läckra sallader och fisk.

Här på Malagas stränder kan du sola, sitta i en strandbar, promenera eller utöva någon aktivitet. Det finns många sätt att njuta av ständerna. Och du kan göra det året runt.